Kovo 1–2 d. Yra pirmoji šio mėnesio pilnatis

Vaizdas viršuje: 2018 m. Sausio 1 d. Beveik pilnas mėnulis Ploiesti mieste, Rumunijoje per „Steliana Cristina Voicu“.

Pirmasis iš dviejų 2018 m. Kovo mėn. Mėnulio pilnaties patenka į 2018 m. Kovo 1–2 d. Naktį. Antrasis šio kalendorinio mėnesio mėnulis įvyks 2018 m. Kovo 31 d. Pagal liaudies įsitikinimą antrasis iš dviejų pilnaties mėnulių įvyks viename. kalendorinis mėnuo yra mėlynas mėnulis.

Nesvarbu, kur gyvenate visame pasaulyje, visada galite tikėtis išvysti mėnulio pilnatį, nuo nakties sutemų iki aušros. Kadangi šiąnakt mėnulis visą naktį yra daugiau ar mažiau priešingas saulei, ieškokite, kad mėnulis pakiltų rytuose aplink saulėlydį, naktį aukštyn pakiltų apie vidurnaktį ir vakaruose leistųsi saulėtekio metu.

Sakoma, kad mėnulis yra tiksliai pilnas tą pačią akimirką, kai jis yra priešais saulę ekliptikos ar dangaus ilgumos. Šis pilno mėnulio akimirka ateina 2018 m. Kovo 2 d., 00:51, pasaulio laiku.

Šiaurės Amerikai ir Havajams tai reiškia, kad šį vakarą - 2018 m. Kovo 1 d. - 08:51, 08.51 val. Mėnulis pasirodo tiksliai pilnas, EST, 19:51, EST, 18:51, CST, 17:51, MST, 4:51. pm PST, 15:51 AKST ir 14:51 HST.

Tiek šiauriniame, tiek pietiniame pusrutulyje pirmasis 2018 m. Kovo mėn. Mėnulio mėnulio mėnulis pristato trečiąjį iš trijų pilnaties mėnulių, vykstančių tarp 2017 m. Gruodžio saulėgrįžos ir 2018 m. Kovo lygiadienio.

Šiaurės pusrutulyje pirmasis kovo mėnulio mėnulis rodo paskutinę žiemos pilnatį; pietiniame pusrutulyje tai yra paskutinis vasaros mėnulio mėnulis.

Kita vertus, antrasis iš šių dviejų 2018 m. Kovo mėn. Mėnulių pilnatis pateks į pirmąjį Šiaurės pusrutulio pavasario pilnatį. Pietiniame pusrutulyje šis mėlynasis mėnulis 2018 m. Kovo 31 d. Bus pirmasis rudens mėnulio mėnulis.

Daugeliu metų krikščioniškos Velykų šventės vyksta pirmąjį sekmadienį po pirmojo Šiaurės pusrutulio pavasario pilnaties. Tikrai, Velykos ateis 2018 m. Balandžio 1 d., Sekmadienį, kitą dieną po mėnulio pilnaties, šeštadienį, 2018 m. Kovo 31 d.

Pietiniame pusrutulyje mėlynasis mėnulis - antrasis 2018 m. Kovo mėn. Mėnulio mėnulis - taip pat bus jų Derliaus mėnulis, artimiausias pilnas mėnulis rudens lygiadieniui.

Apatinė eilutė: kad ir kur būtumėte šią naktį - 2018 m. Kovo 1–2 d., - mėgaukitės pirmuoju iš dviejų 2018 m. Kovo mėnulio pilnaties ir paskutiniu sezono mėnulio pilnatimi.